Siver der radon ind i dit hus? – Få vished om din sundhed

Det er bevist at Djursland er et af de områder i Danmark, hvor risikoen for et forhøjet radonniveau er stor

Mød familien Baum Blaakjær

Vi hjalp familien med at nedbringe radonniveauet i deres villa fra 1970‘erne i Egå ved Aarhus. Kirsten og Christian er forældrene i småbørnsfamilien, der tæller Villum på 1 år og Asger på 4 år. De vidste allerede, at Østjylland lå i farezonen for et forhøjet radonniveau.

Efter de fik foretaget en radonmåling i deres villa, der var for højt, fik de hurtigt igangsat en radonrenovering. Løsningen bestod i et lydsvagt radonsug med en udendørs radonbrønd i rustfri stål.

Hør, hvordan de har oplevet vores samarbejde i videoen herunder:

   

Husk at radonniveauet skal måles i fyringssæsonen.

 

Vi er med fra start til slut

Vi kommer hjem til dig og måler radonniveauet i dit hus ved brug af et radon dosimeter, som vi hænger op i huset. Det måler husets radonniveau over en periode på to-tre måneder – helst i vinterhalvåret.

Bagefter gennemgår vi rapporten med dig, hvor vi kan tage stilling til, om et radonsug vil afhjælpe det forhøjede niveau.

For at gøre din radonrenovering så effektiv og professionel som muligt, har vi valgt at samarbejde med:

 

Kontakt 
Kirsten Burfelt 
Tlf.: 87 59 11 11
M: 25 59 69 97 
kb@aat.dk

 

Derfor er radon farligt
Radon er en radioaktiv gas, der dannes i jorden, og hvis der er sprækker eller revner i dit hus, kan den trænge ind.

Ifølge Sundhedsstyrelsen bliver det anbefalede radonniveau i indeklimaet overskredet i mere end 350.000 danske huse. Hvis du bliver udsat for et forhøjet radonniveau over længere tid, kan det øge risikoen for lungekræft og er medvirkende årsag til 300 tilfælde i Danmark hvert år. Derfor er det vigtigt, at du er opmærksom på radonniveauet i dit hus.

Radon kan hverken ses, lugtes eller høres, så derfor kan du og din familie være udsat for det uden at vide det.

Heldigvis er radon nem at måle ved hjælp af et radon dosimeter. Vi hjælper dig igennem hele processen, hvor vi kommer ud til dig, sætter målerne op og gennemgår den endelige rapport med dig.

Det er bedst at få sat målerne op i vinterhalvåret. Radonsikring af din bolig falder ind under håndværkerfradraget, så du kan få økonomiskstøtte til udbedringer af din bolig.

Der findes forskellige muligheder for at begrænse mængden af radon i din bolig. De meste almindelige er: Mere udluftning, bedre ventilation, etablering af radonsug og montering af radonmembran. 

Se Kvalitets-, miljø- og sikkerhedschef Kirsten forklare mere om radon i videoen herunder: 

Kontakt os allerede i dag for en uforpligtende snak.