Et radonsikret hjem

Fakta

For at gøre radonrenoveringen så effektiv og professionel som mulig, samarbejder vi med:

  • Murerfirma Bent Klausen ApS
  • Djurs VVS-Teknik
  • Djurs El-Teknik
  • InVentilate

 

Inden vi gik i gang med radonsikringen i de fire hjem foretog vi en radonmåling. 

Målingen kunne fortælle os, at der var grund til at gribe til handling, og herfra kunne vi foretage os flere valg. I samarbejde med familierne fandt vi frem til den mest økonomiske og effektive metode til at reducere radonniveauet. 

Læs mere om vores radonmåling og radonsikring her.

Mere udluftning

En forholdsvis billig mulighed for reduktion af radon er at få sat udluftningsventiler i vinduerne. Det var også løsningen, vi valgte her, og det reducerede radonniveauet med 15 %.

Bedre ventilation

Særligt når kunden ønsker at reducere radon i en kælder, er ventilation kodeordet. Derfor installerede vi her et InVentilate ventilationssystem i hjemmets kælder. For det første gav det en reducering i radonniveau, og for det andet fjernede det den indelukkede kælderlugt.

Montering af radonmembran

En radonmembran begrænser omfanget af radon, der trækker ind fra jorden under huset. Det er en omfattende sikring mod radon, som kunden typisk kun vælger i yderste konsekvens i et eksisterende hus.

Men her skulle familien alligevel have lagt nyt gulv, så det gav mening at montere et radonmembran i samme omgang.  

Etablering af radonsug

Her boede familien i et etplanshus, derfor var det oplagt at etablere et radonsug. Suget skaber et mindre vakuum under huset, og derfor vil radon have svært ved at trænge ind i huset.

Det er en effektiv metode, som mange kunder vælger, når det er muligt.