Elementbyggeri af sommerhus

Fakta

Arkitekt:
Kastanje Arkitektfirma

Entrepriseform:
Fagentreprise

Byggeår:
2019

Karakteristika:
Elementbyggeri, sommerhus, nybyggeri

På Fanø har vi haft til opgave at opføre et sommerhus på en eksisterende sokkel. Sommerhuset er 90 kvadratmeter med stue/køkken, to værelser og et badeværelse.

Huset er tegnet af arkitekt Lars Kalmar Kastanje, som vi har arbejdet sammen med flere gange, og som tog kontakt til os med henblik på tømrerentreprisen.

Vi opførte huset som elementbyggeri. I vores hal i Ålsrode, som er dedikeret til netop dette, fik vi lavet samtlige elementer. De er specialdesignet til huset og med en tilpas mængde isolering.
Fordelen ved denne type byggeri er, at når elementerne er lavet og fragtet til grunden, så tager det ikke mere end en dags tid, før huset er "lukket". Det betyder, at vi har rejst alle elementer til huset og lagt første beklædning på taget. Med denne metode undgår vi, at der kommer for meget fugt i huset, mens byggeriet står på.

Udvendig på sommerhuset har vi lavet en 1-på-2 beklædning i lærketræ, som rammer huset flot ind. Træet bliver med tiden gråligt, og derfor har arkitekten valgt grå vinduesrammer, der fremstår naturlige sammen med lærketræet. Indvendig har vi lagt træbetonloft, sat gipsvægge op, lagt gulv og monteret køkken.

Arkitekten og bygherre har selv stået for at skaffe murer- og malerentreprise.

"Aalsrode Tømrerfirma er bare gået lige ind i projektet og har leveret et godt stykke arbejde.
Der har været et fint samspil mellem tømrerne og arkitekten. Vi havde en god dialog med begge, mens byggeriet stod på, og vi løste hurtigt de udfordringer, der dukkede op.
Vores sommerhus er blevet lige som vi havde tænkt os. Jeg synes faktisk, at det er endnu pænere, end jeg havde forestillet mig. Der er endda flere, der har rost det, når de er gået forbi.
Vi glæder os til at tilbringe mange gode stunder her i huset."
– Anne Lund, kunde og sommerhusejer.

Du kan læse mere om sommerhuset her.