18. maj 2020

Vi skal skabe en storbylandsby

Hvad er en storbylandsby? Ordet dækker over et boligområde, hvor “almindelige” borgere bor side om side med socialt udsatte. På den måde samles de to grupper i et fællesskab, og de kan derigennem støtte og integrere hinanden.

Storbylandsbyen etableres af Østjysk Bolig, som et almennyttigt byggeri, og projektet består af 2500 m2 med i alt 40 boliger. Boligerne bliver opført i Aarhus Nord ved siden af den tidligere Journalisthøjskoles bygninger på Oluf Palmes Allé.

Byggeleder Jan Ramlov ser frem til at starte på projektet i uge 31.

“Det er første gang, at vi skal samarbejde med Østjysk Bolig, og det ser vi meget frem til. Det bliver et spændende projekt, hvor vi skal lave boliger til de udsatte, og det gør det lidt særligt,” fortæller vores byggeleder.

 

Boliger i tre størrelser

Bebyggelsen opføres i 1 og 2 etager, og boligerne laves i tre størrelser – ca. 50 m2, 60 m2 og 90 m2.

Alle boliger får deres egen private indgang direkte fra terræn eller fra privat udvendig trappe, udeopholdsareal, adskilt fra naboen med skærmvæg og åbent ud mod fællesarealerne.

Boligerne får et enkelt og moderne udtryk. Bebyggelsen opsplittes i mindre enheder som giver variation og et ”landsbypræg”, med små forskydninger og nicher, som giver gode beskyttede udearealer. Facaderne beklædes med naturskifer, og mindre partier beklædes med thermowood og tagene udføres med sort tagpap.

Byggeriet forventes at vare ca. 1 år.

Nyt fra AAT

Følg også vores hverdag på facebook.com/aalsrodetoemrerfirma/

11. august 2020

Tre måder du kan betale for din byggeopgave

Det kommer ikke som en overraskelse, at byggefirmaet, der har udført et stykke arbejde hos dig, skal betales. Men måske har du ikke tænkt over, at der er flere måder at gøre det på. I princippet er der tre overordnede muligheder.

Læs mere
19. juni 2020

Lone og Martins drømmehjem

Helårshuset, med den fantastiske beliggenhed tæt på vand og skov i Skæring, skulle passe til området – det skulle være så vedligeholdelsesfrit som muligt og have unikke detaljer. Kig med indenfor i Lone og Martins hjem.

Læs mere
22. april 2020

1.500 kvm. trælasthandel i to etager

Siden uge 43 har der været gang i byggeriet af et godt 1.500 kvm. nyt domicil for XL-Byg i Roskilde. Processen har kørt planmæssigt, byggeleder og alle samarbejdspartnere er glade.

Læs mere