4. november 2019

Undgå skimmelsvamp i boligen

Vil du skimmelsvampen til livs i din bolig?

Skimmelsvamp lever på overfladen af træ og andre organiske materialer. Det er en svampeform, du ikke ønsker at få ind i din bolig, da du kan blive syg af den. Heldigvis kan vi i nybyggeri gøre en del for at forebygge angreb. I ældre byggerier er der også metoder til at undgå den og til at komme den til livs.

Skimmelsvamp kræver tre ting for at kunne vokse: Varme, organisk materiale og fugt. Så det første, du kan gøre, er at undgå fugt i dit hjem. Skimmelsvamp trives i organiske materialer ved en luftfugtighed over 80% samt en temperatur på 20-30 grader.

Vi beskytter træet mod fugt

Skimmelsvamp i nybyggeri er ofte tegn på, at materialerne ikke har været ordentligt beskyttet mod vejr og vind under opførelsen eller er udsat for en høj luftfugtighed.

Når vi opfører et nybyggeri, sørger vi for at opbevare byggematerialerne korrekt. I vores elementhal kan vi opbevare meget af træet, lige indtil det skal bruges. Vi kan også anvende præfabrikeret træ, som er mere tørt, fordi det produceres i fabrikshal.

Vi beskytter altid beklædningen med plastik, og det bliver hævet over jorden, når det står blottet på byggepladsen under opførelsen.

Luft ud

Når den nye bolig står færdig, og du er flyttet ind, er det vigtigt, at du lufter ud jævnligt. Nye boliger er meget tætte, og den fugt, I producerer i hjemmet, bliver indendøre, hvis ikke I aktivt slipper den ud. Et ventilationsanlæg med varmegenvinding kan være en stor hjælp til udluftningen. Her udskiftes luften konstant via anlægget.

Hold temperaturen

Generelt er det bedst for boligens sundhed, at der bliver holdt en jævn temperatur i alle rum året rundt. Men det har også betydning for skimmelsvampen. Hvis der er varmt og fugtigt i et rum, kan det kondensere på kolde overflader i et køligere rum, eksempelvis mellem badeværelse og soveværelse, og det giver gode betingelser for svampen.

Isolering i ældre huse kan være en synder

En kilde til skimmelsvamp i ældre huse kan være dårlig isolering. Hvis der er isolering, som ikke er monteret korrekt, kan kulden slippe ind via kuldebroer og danne fugt. Når huset er opvarmet, giver det altså både fugt og en ideel temperatur til vækst af skimmelsvamp.

Vi har god erfaring med at efterisolere i ældre huse for at eliminere kuldebroerne. Den indvendige isolering kræver ofte en større forståelse for materialer og konstruktion, end de nødvendigvis havde, da boligen blev opført.

 

Har du opdaget skimmelsvamp i din bolig? Vi hjælper dig gerne med at komme den til livs. Kontakt vores byggeleder Frank.

 

 

Tag fat i mig for en snak om, hvordan vi kommer skimmelsvampen til livs:

Frank Sørensen
Byggeleder
Mobil: 40 42 18 88 
Mail: fs@aat.dk

Nyt fra AAT

Følg også vores hverdag på facebook.com/aalsrodetoemrerfirma/

14. januar 2020

Året starter med nye projekter

2020 er heldigvis ikke et år, hvor vi kommer til at kede os. Vi ved allerede nu, at der kommer til at være godt gang i flere store projekter i både totalentreprise, hovedentreprise og tømrerentreprise.

Læs mere
18. december 2019

Flot familiebyggeri midt i Hornslets navle

I efteråret 2020 har du mulighed for at flytte ind i et lækkert familiebyggeri lige midt i Hornslet by, som vi lige nu er med til at bygge.

Læs mere
11. december 2019

Sildebensparket i hele huset

Vi har netop færdiggjort en opgave, som vi ikke har mange af – men som der kommer mere efterspørgsel på. Sildebensparket er i dén grad blevet populære blandt private.

Læs mere