4. november 2019

Undgå skimmelsvamp i boligen

Vil du skimmelsvampen til livs i din bolig?

Skimmelsvamp lever på overfladen af træ og andre organiske materialer. Det er en svampeform, du ikke ønsker at få ind i din bolig, da du kan blive syg af den. Heldigvis kan vi i nybyggeri gøre en del for at forebygge angreb. I ældre byggerier er der også metoder til at undgå den og til at komme den til livs.

Skimmelsvamp kræver tre ting for at kunne vokse: Varme, organisk materiale og fugt. Så det første, du kan gøre, er at undgå fugt i dit hjem. Skimmelsvamp trives i organiske materialer ved en luftfugtighed over 80% samt en temperatur på 20-30 grader.

Vi beskytter træet mod fugt

Skimmelsvamp i nybyggeri er ofte tegn på, at materialerne ikke har været ordentligt beskyttet mod vejr og vind under opførelsen eller er udsat for en høj luftfugtighed.

Når vi opfører et nybyggeri, sørger vi for at opbevare byggematerialerne korrekt. I vores elementhal kan vi opbevare meget af træet, lige indtil det skal bruges. Vi kan også anvende præfabrikeret træ, som er mere tørt, fordi det produceres i fabrikshal.

Vi beskytter altid beklædningen med plastik, og det bliver hævet over jorden, når det står blottet på byggepladsen under opførelsen.

Luft ud

Når den nye bolig står færdig, og du er flyttet ind, er det vigtigt, at du lufter ud jævnligt. Nye boliger er meget tætte, og den fugt, I producerer i hjemmet, bliver indendøre, hvis ikke I aktivt slipper den ud. Et ventilationsanlæg med varmegenvinding kan være en stor hjælp til udluftningen. Her udskiftes luften konstant via anlægget.

Hold temperaturen

Generelt er det bedst for boligens sundhed, at der bliver holdt en jævn temperatur i alle rum året rundt. Men det har også betydning for skimmelsvampen. Hvis der er varmt og fugtigt i et rum, kan det kondensere på kolde overflader i et køligere rum, eksempelvis mellem badeværelse og soveværelse, og det giver gode betingelser for svampen.

Isolering i ældre huse kan være en synder

En kilde til skimmelsvamp i ældre huse kan være dårlig isolering. Hvis der er isolering, som ikke er monteret korrekt, kan kulden slippe ind via kuldebroer og danne fugt. Når huset er opvarmet, giver det altså både fugt og en ideel temperatur til vækst af skimmelsvamp.

Vi har god erfaring med at efterisolere i ældre huse for at eliminere kuldebroerne. Den indvendige isolering kræver ofte en større forståelse for materialer og konstruktion, end de nødvendigvis havde, da boligen blev opført.

 

Har du opdaget skimmelsvamp i din bolig? Vi hjælper dig gerne med at komme den til livs. Kontakt vores byggeleder Frank.

 

 

Tag fat i mig for en snak om, hvordan vi kommer skimmelsvampen til livs:

Frank Sørensen
Byggeleder
Mobil: 40 42 18 88 
Mail: fs@aat.dk

Nyt fra AAT

Følg også vores hverdag på facebook.com/aalsrodetoemrerfirma/

25. november 2019

Møblement til en baggård

I efteråret har vi arbejdet på et stort udendørs møblement, som nu er blevet færdigmonteret. Det er opført i Ipé-hårdttræ i flotte former.

Læs mere
7. november 2019

Tømrerentreprise på smukt bygningsværk

"Bederværket" er navnet på et spændende projekt, hvor vi har tømrerentreprisen. Aarhus Vand har investeret 67 mio. kroner i byggeriet af et nyt vandværk, som bliver en integreret del af Byparken i Beder syd for Aarhus.

Læs mere
17. september 2019

Nye boliger på Ryomgård Midtpunkt

Ti års forarbejde bag boligprojekt er nu nået i mål, og snart går byggeriet i gang. Læs her, hvad projektet i Ryomgård indebærer.

Læs mere