13. februar 2020

Tjek dit hus for stormskader

Hvad skal du gøre, hvis dit hus bliver udsat for stormskader? 

Allan, Bodil, Carl. Vi kan alle relatere til en storm, som har printet sig ind i hukommelsen. Hvis du er husejer, kan du sikkert mærke, hvordan bekymringerne for diverse ødelæggelser allerede melder sig på banen, bare ved at tænke på dem.

Vejrguderne har været med os i år, når man kigger på antallet af storme. Der sneg sig et enkelt stormvejr forbi landet i starten af februar, men den drev hurtigt over igen. Hvis der skulle snige sig endnu en storm forbi, giver vi dig her et par gode råd til, hvilke områder på huset, der er vigtige at tjekke i forhold til skader.

Tag

Du bør tjekke dit tag både ude og inde. Det er det, der stikker højest op og er udsat for mest, mens stormen raser.

Se efter, om:

  • Nogle af tagstenene er faldet af eller har rykket sig skæve.
  • Rygninger og rysten sidder, som de skal.
  • Inddækningerne ved skorstenen og andre gennembrydninger stadig er velfungerende.
  • Tagrender, rør og brønde er fri for blade og kviste. Hvis ikke, kan det senere give frostsprængninger.
  • Tagbinderne er intakte.
  • Mørtelunderstrygingerne på tegltaget er intakte.
  • Vindkrydsene er spændte eller hænger slapt ned.
  • Der er kommet utætheder i taget og om der ligger vand på gulvet.
  • De murede gavltrekanter er fastgjorte til spærene.

Ydervægge

Er der kommet revner i ydervæggene efter stormen? De kan enten være ubetydelige eller i en betragtelig størrelse, hvor der skal gøres noget. I starten bør du blot holde øje med dem og sikre dig, at de ikke udvikler sig.

Udestuer og havestuer

En tilbygning som en udestue eller havestue kan være ekstra skrøbelig i stormvejr i forhold til resten af huset. Den er ofte tilbygget og bygget op med store glaspartier. En storm vil kunne danne under- og overtryk i konstruktionen, og der vil kunne opstå skader af stor betydning.

Uanset om du bor i et nyt eller ældre hus, kan du ikke helgardere dig mod et ubarmhjertigt stormvejr. Tag altid dine forbehold inden uvejret, og sørg for at tjekke huset godt efter, når stormen har lagt sig.

 

Har stormen lavet skade på dit hus? Vi vil gerne hjælpe dig med at udbedre skaderne. Kontakt vores byggeleder Frank Sørensen.

Tag fat i mig for en snak om dine stormskader:

Frank Sørensen
Byggeleder
Mobil: 40 42 18 88 
Mail: fs@aat.dk

Nyt fra AAT

Følg også vores hverdag på facebook.com/aalsrodetoemrerfirma/

9. september 2020

Ny fleksibel andelsby ved Aarhus

Det er os, der skal stå for byggeriet af den nye og fleksible andelsby ved Aarhus. Det er et spændende projekt, hvor de kommende ejere får både medindflydelse på deres bolig og mulighed for senere at bygge ud.

Læs mere
11. august 2020

Tre måder du kan betale for din byggeopgave

Det kommer ikke som en overraskelse, at byggefirmaet, der har udført et stykke arbejde hos dig, skal betales. Men måske har du ikke tænkt over, at der er flere måder at gøre det på. I princippet er der tre overordnede muligheder.

Læs mere
19. juni 2020

Lone og Martins drømmehjem

Helårshuset, med den fantastiske beliggenhed tæt på vand og skov i Skæring, skulle passe til området – det skulle være så vedligeholdelsesfrit som muligt og have unikke detaljer. Kig med indenfor i Lone og Martins hjem.

Læs mere