9. oktober 2020

Hvad er et bygningsreglement?

Med mindre du har fået dispensation, skal dit byggeri altid følge bygningsregle-mentet.

Bygningsreglementet skal sikre, at et byggeri overholder en række krav til sikkerhed, sundhed og energi.  Det er en bekendtgørelse, som udspecificerer, hvad byggeloven kræver. 

Vi forholder os til det, når vi skal i gang med et nyt byggeri, så det udføres og indrettes efter beboernes sundhed og sikkerhed samt boligens energimæssige forhold. Men det er faktisk dig som bygherre, der har ansvaret for, at regelsættet overholdes.

Strammere krav

Bygningsreglementet bliver løbende ændret, fordi der kommer strammere krav til energitab, indeklima og nye materialer. Der kommer også nye byggemåder i brug, som skal medregnes. Selvom kravene strammes og reglementet ændrer sig, betyder det ikke, at du bor ulovligt, hvis dit hus er bygget før ændringerne.

Med mindre du bygger til eller om, skal huset blot overholde det bygningsreglement, som gjaldt på det tidspunkt, det blev bygget.

Når du skal til at bygge nyt, bygge om eller bygge til, bliver byggetilladelsen behandlet ud fra det gældende reglement, der er på tidspunktet.

Der skelnes mellem hustyper

Som bygherre er det dit ansvar, at bygningsreglementet overholdes. Men vi rådgiver dig naturligvis.

Det er forskelligt, hvordan reglementet gælder, alt efter hvilket type hus du har. Der skelnes mellem disse hustyper:

  • Etageboligbyggeri
  • Fritliggende enfamiliehuse
  • Sommerhuse, kolonihavehuse, garager, campinghytter, udhuse og husbåde
  • Erhvervs- og institutionsbyggeri
  • Dobbelthuse, kædehuse, rækkehuse, gruppehuse og lignende

 

Det er den tekniske forvaltning i din kommune, som vurderer, om de ændringer, du vil lave ved dit hus, kræver en byggetilladelse og dermed skal følge det gældende reglement.

I værste tilfælde

Kommunen og herunder Teknisk Forvaltning kan kræve, at dit byggeri fjernes, hvis ikke det lever op til bygningsreglementet, og du ikke har fået dispensation. Du kan få en bøde, hvis du starter et byggeri uden tilladelse, eller hvis du undviger de forhold, der er anført i byggetilladelsen.

Vi vil altid anbefale dig at have en byggerådgiver med i dit byggeri, hvis det er mere omfattende end almindelige mindre renoveringer.

Brug for en byggerådgiver? Kontakt os på 86 33 18 88

Nyt fra AAT

Følg også vores hverdag på facebook.com/aalsrodetoemrerfirma/

9. september 2020

Ny fleksibel andelsby ved Aarhus

Det er os, der skal stå for byggeriet af den nye og fleksible andelsby ved Aarhus. Det er et spændende projekt, hvor de kommende ejere får både medindflydelse på deres bolig og mulighed for senere at bygge ud.

Læs mere
11. august 2020

Tre måder du kan betale for din byggeopgave

Det kommer ikke som en overraskelse, at byggefirmaet, der har udført et stykke arbejde hos dig, skal betales. Men måske har du ikke tænkt over, at der er flere måder at gøre det på. I princippet er der tre overordnede muligheder.

Læs mere
19. juni 2020

Lone og Martins drømmehjem

Helårshuset, med den fantastiske beliggenhed tæt på vand og skov i Skæring, skulle passe til området – det skulle være så vedligeholdelsesfrit som muligt og have unikke detaljer. Kig med indenfor i Lone og Martins hjem.

Læs mere