15. april 2019

Gode råd til din byggetilladelse

Når du skal bygge nyt, lave om eller opføre en garage, så kan det måske være nødvendigt at søge om byggetilladelse.

Vi har samlet nogle råd til dig, der snart skal i gang med et spændende byggeprojekt.

Hav en detaljeret plan

Du skal kunne vise en detaljeret plan over dit byggeri, hvor du desuden beskriver højde, kvadratmeter og afstand til vejskel og naboskel.

Indvendige byggerier kræver som regel ikke byggetilladelse, med mindre du ændrer markant på el- og vvs-installationer.

Hvornår skal jeg søge om byggetilladelse?

Din byggetilladelse skal være på plads, inden du tager det første spadestik. Derfor er det en god idé at være ude i god tid. I Syddjurs og Norddjurs kommunerne er der som regel et par måneders behandlingstid, andre steder i landet kan der være flere måneders ventetid.

Prisen på en byggetilladelse varierer alt efter hvilken kommune, du bor i. Du finder priserne på den enkelte kommunes hjemmeside. Se prisen for Norddjurs og Syddjurs her.

I tvivl? Så spørg

Hvis du bygger uden tilladelse, kan det få store konsekvenser, og du kan blive tvunget til at rive dit nye byggeri ned.

Er du i tvivl om, hvorvidt du skal søge om tilladelse og hvordan du skal gøre det, så er det en god idé at få en professionel byggerådgiver med ind over dit byggeprojekt fra starten.

Vi står gerne til rådighed og hjælper dig med at overholde lovgivning og bygningsreglement.

Ikke kun byggetilladelsens rammer, du skal overholde

En byggetilladelse er ikke det samme, som at du overholder bygningsreglementet. Du skal selv have undersøgt lokalplaner, beskyttelseslinjer, afløbsforhold, m.m., inden du ansøger. Du er nemlig selv forpligtiget til at oplyse, om dit projekt er i strid med lovgivningen og kræver dispensation.

"Når vi er med som entreprenør på dit nybyggeri, til- eller ombygning, så er det os, der har det overordnede ansvar for, at dit hus lever op til bygningsreglementet," fortæller  byggeleder Frank Sørensen.

"Det kan fx være et stykke træ, som skal have en minimumslængde og -bredde, eller at du skal bygge på en skrå grund med specifikke regler for, hvor højt oppe ad den, du må bygge."

Ovenstående er ikke regler, som kommunen tager stilling til i deres godkendelsesproces. Derfor er det vigtigt selv at kende dem eller alliere sig med en, der gør.

 

Læs mere om, hvad vi kan gøre her eller se, hvad vi har hjulpet andre med her.

Denne artikel blev offentliggjort i april 2019. Reglerne bliver løbende opdateret. Hold derfor øje med Byg & Miljøs hjemmeside eller kontakt os for at høre mere.

Nyt fra AAT

Følg også vores hverdag på facebook.com/aalsrodetoemrerfirma/

13. februar 2020

Tjek dit hus for stormskader

Allan, Bodil, Carl. Vi kan alle relatere til en storm, som har printet sig ind i hukommelsen. Hvis du har hus, kan du sikkert mærke, hvordan bekymringerne for diverse ødelæggelser allerede melder sig på banen, bare ved at tænke på det.

Læs mere
29. januar 2020

1- og 5-årsgennemgang af dit byggeri

Når du har været igennem et gennemgående byggeprojekt, er der ofte aftalt et eftersyn efter et og fem år. Vi bruger gennemgangene til at se nærmere på de mangler ved byggeriet, du som kunde eventuelt har opdaget.

Læs mere
14. januar 2020

Året starter med nye projekter

2020 er heldigvis ikke et år, hvor vi kommer til at kede os. Vi ved allerede nu, at der kommer til at være godt gang i flere store projekter i både totalentreprise, hovedentreprise og tømrerentreprise.

Læs mere