15. april 2019

Gode råd til din byggetilladelse

Når du skal bygge nyt, lave om eller opføre en garage, så kan det måske være nødvendigt at søge om byggetilladelse.

Vi har samlet nogle råd til dig, der snart skal i gang med et spændende byggeprojekt.

Hav en detaljeret plan

Du skal kunne vise en detaljeret plan over dit byggeri, hvor du desuden beskriver højde, kvadratmeter og afstand til vejskel og naboskel.

Indvendige byggerier kræver som regel ikke byggetilladelse, med mindre du ændrer markant på el- og vvs-installationer.

Hvornår skal jeg søge om byggetilladelse?

Din byggetilladelse skal være på plads, inden du tager det første spadestik. Derfor er det en god idé at være ude i god tid. I Syddjurs og Norddjurs kommunerne er der som regel et par måneders behandlingstid, andre steder i landet kan der være flere måneders ventetid.

Prisen på en byggetilladelse varierer alt efter hvilken kommune, du bor i. Du finder priserne på den enkelte kommunes hjemmeside. Se prisen for Norddjurs og Syddjurs her.

I tvivl? Så spørg

Hvis du bygger uden tilladelse, kan det få store konsekvenser, og du kan blive tvunget til at rive dit nye byggeri ned.

Er du i tvivl om, hvorvidt du skal søge om tilladelse og hvordan du skal gøre det, så er det en god idé at få en professionel byggerådgiver med ind over dit byggeprojekt fra starten.

Vi står gerne til rådighed og hjælper dig med at overholde lovgivning og bygningsreglement.

Ikke kun byggetilladelsens rammer, du skal overholde

En byggetilladelse er ikke det samme, som at du overholder bygningsreglementet. Du skal selv have undersøgt lokalplaner, beskyttelseslinjer, afløbsforhold, m.m., inden du ansøger. Du er nemlig selv forpligtiget til at oplyse, om dit projekt er i strid med lovgivningen og kræver dispensation.

"Når vi er med som entreprenør på dit nybyggeri, til- eller ombygning, så er det os, der har det overordnede ansvar for, at dit hus lever op til bygningsreglementet," fortæller  byggeleder Frank Sørensen.

"Det kan fx være et stykke træ, som skal have en minimumslængde og -bredde, eller at du skal bygge på en skrå grund med specifikke regler for, hvor højt oppe ad den, du må bygge."

Ovenstående er ikke regler, som kommunen tager stilling til i deres godkendelsesproces. Derfor er det vigtigt selv at kende dem eller alliere sig med en, der gør.

 

Læs mere om, hvad vi kan gøre her eller se, hvad vi har hjulpet andre med her.

Denne artikel blev offentliggjort i april 2019. Reglerne bliver løbende opdateret. Hold derfor øje med Byg & Miljøs hjemmeside eller kontakt os for at høre mere.

Nyt fra AAT

Følg også vores hverdag på facebook.com/aalsrodetoemrerfirma/

9. september 2020

Ny fleksibel andelsby ved Aarhus

Det er os, der skal stå for byggeriet af den nye og fleksible andelsby ved Aarhus. Det er et spændende projekt, hvor de kommende ejere får både medindflydelse på deres bolig og mulighed for senere at bygge ud.

Læs mere
11. august 2020

Tre måder du kan betale for din byggeopgave

Det kommer ikke som en overraskelse, at byggefirmaet, der har udført et stykke arbejde hos dig, skal betales. Men måske har du ikke tænkt over, at der er flere måder at gøre det på. I princippet er der tre overordnede muligheder.

Læs mere
19. juni 2020

Lone og Martins drømmehjem

Helårshuset, med den fantastiske beliggenhed tæt på vand og skov i Skæring, skulle passe til området – det skulle være så vedligeholdelsesfrit som muligt og have unikke detaljer. Kig med indenfor i Lone og Martins hjem.

Læs mere