17. december 2018

Et blik ind i Granparken

Nu er de første beboere rykket ind i Granparken i Ebeltoft. Det har været et mål, vi har arbejdet hårdt for. Nemlig at få de første 12 af 55 boliger klar til indflytning her op til jul.

Renovering blev til nybyggeri

Vi startede byggeriet tilbage i oktober 2017, hvor udbuddet lød på, at vi skulle renovere de daværende boliger – baseret på at de eksisterende bærende bygningsdele kunne bevares. Standen af dem viste sig dog hurtigt at være utilstrækkelig. I tæt dialog med bygherre og rådgivere besluttede vi os for at nedbryde ned til eksisterende sokler og herefter opføre helt nye huse. En beslutning, der har været det hele værd.

”Planen om at skulle renovere Granparken har været mange år undervejs. Da vi så kom i gang, måtte vi konstatere, at bygningernes tilstand ikke stod til at arbejde ud fra. Derfor besluttede vi at lave en helt ny plan, som tilbyder beboerne helt nye boliger,” forklarer byggeleder på projektet Maja Schmidt, og fortsætter:

“Det har betydet, at vi har fået en unik mulighed for at lave et byggeri med et bedre flow, som sikrer en mere stabil arbejdsproces. Samtidig får beboerne huse, som er helt up-to-date. Det har vi blandt andet gjort ved at optimere grundplanen, maksimere isoleringsforholdene samt indbygge mekanisk ventilation. Alt dette bidrager til at beboerne får et markant bedre indeklima end tiltænkt. Og dét glæder vi os meget over.”

I år fik vi for alvor taget vores nye hal i Aalsrode i brug. I hallen laver vi nu udelukkende elementer til byggeprojekter. Det har vi haft stor glæde af i byggeriet af Granparken. Vores tømrere har bygget alle elementerne hjemme på værkstedet, hvor det rette udstyr har været til rådighed. Herfra har de lynhurtigt fået opsat elementerne ude på pladsen. Det sparer tid og gør os mindre afhængige af vejret. 

1, 2 , 3 Go!

I oktober i år fik vi rejst det sidste element og holdt rejsegilde på det, vi kalder etape 1 af byggeriet. “I de sidste to-tre måneder har vi så arbejdet på at få boligerne gjort færdige til de nye beboere, som nu kan fejre jul i deres nye hjem,” fortæller Maja.

Nu arbejder vi på højtryk på etape 2, som består af yderligere syv lejligheder. Husene er rejst og forventes færdige i det tidlige forår 2019. Etape 3 venter lige om hjørnet, hvor vi nu er i gang med at vælte de eksisterende huse. Et tæt samarbejde med vores fantastiske team af samarbejdspartnere giver os de optimale muligheder for at løse opgaven.

 

Et stort og omfattende byggeri er hermed skudt godt i gang og løber helt frem til foråret 2020, hvor vi glæder os til at vise alle Granparkens beboere det flotte byggeri med de i alt 55 lejligheder.

Nyt fra AAT

Følg også vores hverdag på facebook.com/aalsrodetoemrerfirma/

25. november 2019

Møblement til en baggård

I efteråret har vi arbejdet på et stort udendørs møblement, som nu er blevet færdigmonteret. Det er opført i Ipé-hårdttræ i flotte former.

Læs mere
7. november 2019

Tømrerentreprise på smukt bygningsværk

"Bederværket" er navnet på et spændende projekt, hvor vi har tømrerentreprisen. Aarhus Vand har investeret 67 mio. kroner i byggeriet af et nyt vandværk, som bliver en integreret del af Byparken i Beder syd for Aarhus.

Læs mere
4. november 2019

Undgå skimmelsvamp i boligen

Skimmelsvamp lever på overfladen af træ og andre organiske materialer. Det er en svampeform, du ikke ønsker at få ind i din bolig, da du kan blive syg af den. Heldigvis kan vi gøre en del for at forebygge angreb.

Læs mere