17. december 2018

Et blik ind i Granparken

Nu er de første beboere rykket ind i Granparken i Ebeltoft. Det har været et mål, vi har arbejdet hårdt for. Nemlig at få de første 12 af 55 boliger klar til indflytning her op til jul.

Renovering blev til nybyggeri

Vi startede byggeriet tilbage i oktober 2017, hvor udbuddet lød på, at vi skulle renovere de daværende boliger – baseret på at de eksisterende bærende bygningsdele kunne bevares. Standen af dem viste sig dog hurtigt at være utilstrækkelig. I tæt dialog med bygherre og rådgivere besluttede vi os for at nedbryde ned til eksisterende sokler og herefter opføre helt nye huse. En beslutning, der har været det hele værd.

”Planen om at skulle renovere Granparken har været mange år undervejs. Da vi så kom i gang, måtte vi konstatere, at bygningernes tilstand ikke stod til at arbejde ud fra. Derfor besluttede vi at lave en helt ny plan, som tilbyder beboerne helt nye boliger,” forklarer byggeleder på projektet Maja Schmidt, og fortsætter:

“Det har betydet, at vi har fået en unik mulighed for at lave et byggeri med et bedre flow, som sikrer en mere stabil arbejdsproces. Samtidig får beboerne huse, som er helt up-to-date. Det har vi blandt andet gjort ved at optimere grundplanen, maksimere isoleringsforholdene samt indbygge mekanisk ventilation. Alt dette bidrager til at beboerne får et markant bedre indeklima end tiltænkt. Og dét glæder vi os meget over.”

I år fik vi for alvor taget vores nye hal i Aalsrode i brug. I hallen laver vi nu udelukkende elementer til byggeprojekter. Det har vi haft stor glæde af i byggeriet af Granparken. Vores tømrere har bygget alle elementerne hjemme på værkstedet, hvor det rette udstyr har været til rådighed. Herfra har de lynhurtigt fået opsat elementerne ude på pladsen. Det sparer tid og gør os mindre afhængige af vejret. 

1, 2 , 3 Go!

I oktober i år fik vi rejst det sidste element og holdt rejsegilde på det, vi kalder etape 1 af byggeriet. “I de sidste to-tre måneder har vi så arbejdet på at få boligerne gjort færdige til de nye beboere, som nu kan fejre jul i deres nye hjem,” fortæller Maja.

Nu arbejder vi på højtryk på etape 2, som består af yderligere syv lejligheder. Husene er rejst og forventes færdige i det tidlige forår 2019. Etape 3 venter lige om hjørnet, hvor vi nu er i gang med at vælte de eksisterende huse. Et tæt samarbejde med vores fantastiske team af samarbejdspartnere giver os de optimale muligheder for at løse opgaven.

 

Et stort og omfattende byggeri er hermed skudt godt i gang og løber helt frem til foråret 2020, hvor vi glæder os til at vise alle Granparkens beboere det flotte byggeri med de i alt 55 lejligheder.

Nyt fra AAT

Følg også vores hverdag på facebook.com/aalsrodetoemrerfirma/

15. april 2019

Gode råd til din byggetilladelse

Er det nødvendigt for dig at søge om byggetilladelse? Læs med her.

Læs mere
12. april 2019

Nye projekter i støbeskeen

Det har været nogle spændende måneder med flere nye projekter godkendt, igangsat og færdiggjort. To af de projekter ligger i Hornslet og i Aarhus.

Læs mere
11. marts 2019

Veloverstået Forårsmesse i Grenaa

Vi var med, da Forårsmessen i Grenaa Idrætscenter løb af stablen den 9. og 10. marts.

Læs mere