20. juni 2018

Elementproduktion i ny hal

AAT har gennem nogle måneder investeret mange ressourcer i at omdanne Ålsrode Smede- og Maskinfabriks tidligere haller til moderne og rationelle produktionsfaciliteter for elementbyggeri.

“Aktuelt løser vi en stor opgave for boligselskabet Djursbo med renovering af 38 huse i bebyggelsen Granparken i Ebeltoft," fortæller tømrermester Jan Bo Allermann om den helt konkrete anledning til den nye elementproduktion.

"I starten brugte vi de nyindkøbte haller lidt sporadisk, når et par tømrere kunne se fordelen i at stå indendørs og lave elementer og bygningsdele til et byggeri. Nu har vi investeret i maskiner, montageborde og transportgrej og har systematiseret elementproduktionen i et flow."

Står Granparken over det hele

Netop entreprisen Granparken viste sig at være yderst velegnet til at starte den nye elementproduktion op. "Selv om der er adskillige varianter og forskellige krav til de ydre beklædninger, er elementerne alligevel relativt simple," forklarer tømrermesteren og fortæller, at de færdige bygningsdele for eksempel ikke indeholder installationer, fordi de efterfølgende bliver monteres på stedet. "Vi har kunnet tænke elementproduktionen ind helt fra starten af projektet, og det fungerer rigtig fint for os."

Entreprisen med Granparken består af 55 lejligheder og tager mere end et år.

Hurtig lukning af byggerier

Det er ikke alene et spørgsmål om at kunne stå indendørs og bygge huse for derved at blive uafhængig af vejret. "Den helt store fordel ved elementbyggeri er at afkorte byggetiden ude på byggepladsen," slår Jan Bo Allermann fast. "Vi kan sikre facaden og taget mod vejrlig i en fart og i praksis betyder det, at et enfamiliehus kan være »lukket« på bare en dag." Netop derfor ser han også gode muligheder for at kunne producere elementer til virksomheden Albohus, der bygger individuelle helårshuse og ferieboliger, og som AAT er medejer af.

Vi forventer, at den nye produktion med tiden kommer til at beskæftige omkring otte medarbejdere. "Her i opstartfasen er vi omkring fire, og jeg forventer at halvdelen skal være faglærte tømrere, mens resten bliver oplært specifikt til vores elementproduktion."

Læs desuden en artikel på Grenaa Bladets side 4 om elementbyggeriet, hvor beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen prøver kræfter som tømrer. 

 

 

Nyt fra AAT

Følg også vores hverdag på facebook.com/aalsrodetoemrerfirma/

19. juni 2020

Lone og Martins drømmehjem

Helårshuset, med den fantastiske beliggenhed tæt på vand og skov i Skæring, skulle passe til området – det skulle være så vedligeholdelsesfrit som muligt og have unikke detaljer. Kig med indenfor i Lone og Martins hjem.

Læs mere
18. maj 2020

Vi skal skabe en storbylandsby

Og hvad betyder så en storbylandsby? Det dækker over et boligområde, hvor “almindelige” borgere bor side om side med socialt udsatte. På den måde samles de to grupper i et fællesskab, og de kan derigennem støtte og integrere hinanden.

Læs mere
22. april 2020

1.500 kvm. trælasthandel i to etager

Siden uge 43 har der været gang i byggeriet af et godt 1.500 kvm. nyt domicil for XL-Byg i Roskilde. Processen har kørt planmæssigt, byggeleder og alle samarbejdspartnere er glade.

Læs mere