20. juni 2018

Elementproduktion i ny hal

AAT har gennem nogle måneder investeret mange ressourcer i at omdanne Ålsrode Smede- og Maskinfabriks tidligere haller til moderne og rationelle produktionsfaciliteter for elementbyggeri.

“Aktuelt løser vi en stor opgave for boligselskabet Djursbo med renovering af 38 huse i bebyggelsen Granparken i Ebeltoft," fortæller tømrermester Jan Bo Allermann om den helt konkrete anledning til den nye elementproduktion.

"I starten brugte vi de nyindkøbte haller lidt sporadisk, når et par tømrere kunne se fordelen i at stå indendørs og lave elementer og bygningsdele til et byggeri. Nu har vi investeret i maskiner, montageborde og transportgrej og har systematiseret elementproduktionen i et flow."

Står Granparken over det hele

Netop entreprisen Granparken viste sig at være yderst velegnet til at starte den nye elementproduktion op. "Selv om der er adskillige varianter og forskellige krav til de ydre beklædninger, er elementerne alligevel relativt simple," forklarer tømrermesteren og fortæller, at de færdige bygningsdele for eksempel ikke indeholder installationer, fordi de efterfølgende bliver monteres på stedet. "Vi har kunnet tænke elementproduktionen ind helt fra starten af projektet, og det fungerer rigtig fint for os."

Entreprisen med Granparken består af 55 lejligheder og tager mere end et år.

Hurtig lukning af byggerier

Det er ikke alene et spørgsmål om at kunne stå indendørs og bygge huse for derved at blive uafhængig af vejret. "Den helt store fordel ved elementbyggeri er at afkorte byggetiden ude på byggepladsen," slår Jan Bo Allermann fast. "Vi kan sikre facaden og taget mod vejrlig i en fart og i praksis betyder det, at et enfamiliehus kan være »lukket« på bare en dag." Netop derfor ser han også gode muligheder for at kunne producere elementer til virksomheden Albohus, der bygger individuelle helårshuse og ferieboliger, og som AAT er medejer af.

Vi forventer, at den nye produktion med tiden kommer til at beskæftige omkring otte medarbejdere. "Her i opstartfasen er vi omkring fire, og jeg forventer at halvdelen skal være faglærte tømrere, mens resten bliver oplært specifikt til vores elementproduktion."

Læs desuden en artikel på Grenaa Bladets side 4 om elementbyggeriet, hvor beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen prøver kræfter som tømrer. 

 

 

Nyt fra AAT

Følg også vores hverdag på facebook.com/aalsrodetoemrerfirma/

15. april 2019

Gode råd til din byggetilladelse

Er det nødvendigt for dig at søge om byggetilladelse? Læs med her.

Læs mere
12. april 2019

Nye projekter i støbeskeen

Det har været nogle spændende måneder med flere nye projekter godkendt, igangsat og færdiggjort. To af de projekter ligger i Hornslet og i Aarhus.

Læs mere
11. marts 2019

Veloverstået Forårsmesse i Grenaa

Vi var med, da Forårsmessen i Grenaa Idrætscenter løb af stablen den 9. og 10. marts.

Læs mere