9. august 2019

Hus på Fanø bygget i Ålsrode

I det første halvår af 2019 har vi været i gang med at opføre et sommerhus på Fanø.

Projektet startede med en nedrivning af et sommerhus fra 1960'erne, hvor det nye hus skulle bygges på den eksisterende sokkel i et nutidigt, men simpelt udseende.

Elementbyggeri går hurtigt

Vi har opført huset som et elementbyggeri. Det har gjort, at vi kunne "lukke" huset på få timer. Det betyder, at vi har sat alle elementer til huset sammen og lagt første beklædning på taget. På den måde undgår vi, at der kommer for meget fugt i huset, mens byggeriet står på.

Kort efter nytår gik vi i gang i vores hal i Ålsrode, som er dedikeret til elementbyggeri. Elementerne er specialbygget til huset med en tilpas mængde isolering. Vi fragtede dem til Fanø, og kun få timer efter stod der et sommerhus takket være en god indsats af vores medarbejdere. Herefter blev huset beklædt med lærketræ.

Samarbejde med arkitekt

Til denne opgave har det været arkitekt Lars Kalmar Kastanje, som har haft de indledende samtaler med kunden. Han spurgte os, om vi ville være med til selve byggeprocessen. Vi har løst flere opgaver med Lars tidligere og har et fint samarbejde.

"Jeg ringer tit til Hans Jørn fra Aalsrode Tømrerfirma, når jeg laver sommerhuse. Vi kender hinandens arbejde godt og ved, hvad hinanden mener, når vi siger noget i forbindelse med byggeriet. Også denne gang har vores samarbejde kørt fortrindeligt," fortæller arkitekt Lars Kalmar Kastanje.

En tilfreds kunde

Det er arkitekten, der har haft kontakten med kunden omkring huset. Mens byggeriet stod på, har vores tømrere også haft løbende dialog med kunden på pladsen.

"Der har været et fint samspil mellem tømrerne og arkitekten. Vi havde en god dialog med begge, mens byggeriet stod på, og vi løste hurtigt de udfordringer, der dukkede op," fortæller kunden og sommerhusejeren Anne Lund.
"Aalsrode Tømrerfirma er bare gået lige ind i projektet og har leveret et godt stykke arbejde. Vores sommerhus er blevet lige som vi havde tænkt os. Jeg synes faktisk, at det er endnu pænere, end jeg havde forestillet mig. Der er endda flere, der har rost det, når de er gået forbi.
Vi glæder os til at tilbringe mange gode stunder her i huset."

Du kan læse mere om sommerhuset her.

 

Nyt fra AAT

Følg også vores hverdag på facebook.com/aalsrodetoemrerfirma/

19. juni 2020

Lone og Martins drømmehjem

Helårshuset, med den fantastiske beliggenhed tæt på vand og skov i Skæring, skulle passe til området – det skulle være så vedligeholdelsesfrit som muligt og have unikke detaljer. Kig med indenfor i Lone og Martins hjem.

Læs mere
18. maj 2020

Vi skal skabe en storbylandsby

Og hvad betyder så en storbylandsby? Det dækker over et boligområde, hvor “almindelige” borgere bor side om side med socialt udsatte. På den måde samles de to grupper i et fællesskab, og de kan derigennem støtte og integrere hinanden.

Læs mere
22. april 2020

1.500 kvm. trælasthandel i to etager

Siden uge 43 har der været gang i byggeriet af et godt 1.500 kvm. nyt domicil for XL-Byg i Roskilde. Processen har kørt planmæssigt, byggeleder og alle samarbejdspartnere er glade.

Læs mere